Min elefant

Idag är det veckans sista dag och jag har träffat folk konstant hela helgen. Det har varit riktigt mysigt!
När jag kom hem i eftermiddags hittade jag tre stycken askar på mitt skrivbord innehållandes tre halsband jag fått som barn. Dessa hade legat undangömda på vinden, men jag minns en utav dem rätt väl och tänkte därför visa den idag.
 
Min elefant
Det var en dopgåva från min farmor som har ett likadant. Jag blev förtjust i den som barn, då min farmor reste mycket och befann sig delvis i Afrika. Hon har sett mycket i sina dagar och är en av mina förebilder. Hon har alltid vågat väldigt mycket och vägrat visa sig svag för någon annans skull. Så länge hon var kapabel till det skötte hon så mycket som möjligt själv, men med åren har ju hennes egna handlingar minskat. Men trots motgångar har hon alltid brytt sig om andra människor och varit en allmänt klok människa.
Därför är det med en slags stolthet jag bär halsbandet, för det blir en väldigt personlig symbol för styrka och viljekraft.
Elefanten symboliserar även matrikat eftersom att det är elefanthonan som leder flocken. Jag tänker därför även på kvinnliga rättigheter och jämställdhet när jag bär halsbandet.